Direktlänk till inlägg 6 oktober 2013
Hej!
Jag hadde tänkt att dela med mig av ett jätte gott och roligt resept!, Mockarutor super roligt och gott de kan jag lova er.
"ÅÅ nej tänk om det blir en bak blogg!"
Så här gör du Mockarutor:
1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
6. Vispa snabbt ihop med elvisp.
7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
9. Häll och bred ut smeten i formen.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.
12. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
14. Vispa till en jämn smet.
15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
Så goda chokladkakor med glasyr med smak av choklad och kaffe. Det är nog inte för inte att detta bakverk har så många namn, kärleksmums och mockarutor men även snoddas. Följ receptet ät och njut!
Du kan även se reseptet på sidan: http://www.recepten.se/recept/mockarutor.html
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|
Namn: Stella
Född: 14 April 2013
Mor: Smulan
Far: Ytterforsen's Sigge
Färg: viltgrå
Ras: dvärgvädur
Uppfödare: Mathilda Nilsson
Ägare: Matilda valberg
Annat: Stella älskar morötter!